Tolga omsorgstunVåre pleie og omsorgstjenester finner du ved Tolga omsorgstun, Sjukhusmoen,Tolga .

Her finner du sykehjemmet med 19 senger, kjøkken, 10 omsorgsboliger, basen for hjemmebaserte tjenester og administrasjonen for omsorgstjenesten.

 

Totalt har omsorgstjenesten vel 40 årsverk. Alle som jobber i turnus, har ønsketurnus.

 Kontortid: 08.00 - 15.30 

 

 

 

Omsorgstjenesten har felles søknadsskjema for sine tjenester og de tildeles av kommunens Tiltaksteam som har møte hver 2. uke.

Søknadsskjema - Omsorgstjenester i Tolga kommune

 

 

Nyheter

Plutselig Sirkus_001Mandag kveld hadde Tolga omsorgstun besøk av ensemblet «Plutselig Sirkus» med ildshowet «Ildens magi». Forestillingen ble vist utenfor hovedinngangen som en del av den kulturelle spaserstokken i Tolga kommune. I tillegg til beboere og personale på omsorgstunet, hadde mange møtt fram for å få med seg forbløffende ildkunster. 10 jenter fra fritidsklubben bidro med tilrettelegging.

17.03.2017

Dagtilbudet er et kommunalt tilbud for hjemmeboende med en demensdiagnose, eller som er under utredning for demens.

 

Betaling etter gjeldene satser. Inkluderer transport, frokost og lunsj. Kommunen sender regning .

 

Les mer om tilbudet her

23.01.2017

Dame får hjelp med medisinerHjemmebaserte tjenester har laget tre nye brosjyrer om sine tjenester. En om hjemmehjelp, en om trygghetsalarm og en om hjemmesykepleie. Brosjyrene får du ved henvendelse Omsorgstunet, eller du kan laste dem ned fra herfra:

 

Brosjyre hjemmehjelp 

                           Brosjyre hjemmesykepleie  

                           Brosjyre trygghetsalarm

17.10.2016
TRekkspillere

Kvinnegruppa på Helblad, i samarbeid med Frivilligsentralen og Psykiatritjenesten, hadde i går en sommerfest i fine omgivelser ved Glommas bredd, og med gapahuken som base. Det ble en flott kveld med trivelige damer. Tusen takk til dere alle!! OG ikke minst: Tusen takk til  Tynsettorader`n som kom og virkelig satte prikken over i'en . Det gjorde kvelden spesiell.

08.06.2016

Nye og gamle frivillige ønskes velkommen til Sæthershallen 7. april 2016 kl. 13.30-.15.30. Det vil bli informasjon fra ledelsen ved omsorgstunet og frivilligsentralen ang. frivilliges rolle, dagens tilbud, fremtidig tilbud, brukergrupper og utfordringer. Servering av suppe, kaffe og kake. Velkommen!!

31.03.2016

LyngmostuanTorsdag 17.12.15 fra kl 14.45-18.00 

I uke 48 var de 10 nye leilighetene, Lyngmostuan, ved omsorgstunet innflytningsklare. Sammen med de 10 gamle leilighetene ved Kronmostuan, har vi nå til sammen 20 omsorgsleiligheter ved Tolga Omsorgstun. Det er hyggelig hvis du vil komme innom for å se hvordan vi har fått det i de nye leilighetene i bokollektiv.

Vi serverer julebakst og gløgg til alle som kommer innom oss.

Velkommen! 

 

 

10.12.2015

bolystNavnet skjemmer ingen, men navn har mye å si for hva vi identifiserer oss med. Tolga omsorgstun favner både sykehjem og omsorgsboliger tilpasset ulike behov. Det er viktig for oss at både beboere og andre ser at det er forskjell på de ulike avdelingene og tilbudene ved omsorgstunet, og at alle har et forhold til hvor de bor.

 

I den forbindelse utlyser Tolga kommune en navnekonkurranse for den nye fløyen med omsorgsboliger i bokollektiv, som står ferdig i november 2015.  

 

Hva skal den nye fløyen hete? Vi presiserer at vi er ute etter et fellesnavn for fløyen med de 10 omsorgsboligene i bokollektiv. Send forslag til postmottak@tolga.kommune.no innen 1. oktober 2015.

18.09.2015

Blomster fra HagelagetNår folk samles til plantedugnad ved omsorgstunet, så er det et sted for trivsel, samarbeid og hverdagsrehabilitering. Her samles beboere, ansatte og pårørende for å delta, hver på sin måte. Resultatet er en trivelig dag, og en hage med planter som gir trivsel hele sommeren.

28.07.2015

rabarbraTolga dyrker måltidet, både med råvarer og som den flotte ramma måltidet er for opplevelser. Et måltid rommer noe av det mest sentrale i menneskers liv med bevissthet om ernæring, matens opprinnelse, et godt vertskap og gode kulturopplevelser.

«Tolga – dyrker måltidet» og det gjør vi på omsorgstunet også! 

29.06.2015

Den 26 mai -15 ble beboere, ansatte og pårørende invitert til mai-fest på omsorgstunet.

 

Se bilder og tekst om dagen her:

Kom mai du skjønne milde

29.05.2015

Tolga kommuneTolga kommune bygger 10 omsorgsboliger i bokollektiv i den gamle NORØ-fløyen ved Tolga omsorgstun. Vi gjør vårt beste for å tilpasse byggingen til beboere og daglig drift, men det er ikke til å unngå at det vil merkes at deler av bygget og uteområdet i en periode blir en byggeplass. Vi håper dere har forståelse for det, og vi har tro på en god prosess og et godt resultat for alle parter.

 

Entreprenørfirmaet Nord-Østerdal byggservice starter byggearbeidene i disse dager. De nye omsorgsboligene skal bli et godt supplement til dagens tjenester, som bidrar til at kommunen kan tilby riktige omsorgstjenester til riktig tid for sine innbyggere.

 

 

 

13.03.2015
Besøk på sykehjemmet 2

3. og 4. trinn ved Vingelen Skole har vært på Omsorgstunet og underholdt med sang og musikk. Det var stor stas, og beboerne dro kjensel på noen kjente fjes. «Er lik» sine besteforeldre. Her er noen bilder fra besøket.

13.01.2015

Juletrefest omsorgstunet 1Årets juletrefest på sykehjemmet ble avholdt 7.januar. Stort sett alle beboere både på sykehjemmet og i omsorgsboligene møtte opp, og beboerne på sykehjemmet kunne invitere med seg sine pårørende. Alt i alt ble det ca. 50 fremmøtte. Det ble en kjempetrivelig stund med deilige snitter og god kakao som kjøkkenet hadde ordnet i stand, samt loddtrekning med mange fine premier. Av god gammel tradisjon fikk vi flott underholdning av Johan Sundberg, Stein og Jens Nygård. Dette er en trivelig tradisjon som både personalet og ikke minst beboerne setter veldig stor pris på.  

Tusen takk til komiteen for en fin fest!

08.01.2015

christmas-289Pleie – og omsorgstjenesten i Tolga ønsker alle en god jul og et riktig godt nyttår.

De ønsker med dette også å rette er stor takk til alle lag, foreninger og frivillige som har bidratt på forskjellig vis gjennom året som har gått.

16.12.2014

Kjøkkenpersonalet med fersk bakst- Fra venstre Sissel Hegset og Vigdis Johansen«Tolga dyrker måltidet» - også i omsorgstjenestene. Fredag 21. november arrangerte Tolga Omsorgstun fagdag for alle ansatte innen pleie og omsorg, og noen inviterte frivillige. Temaet var mat og omsorg, og målet økt livskvalitet og matglede blant beboere og brukere av tjenestene. Kjøkkensjef Nils Terje Tangnes, ved Steffensrud Rehabiliteringssenter på Vestre Toten, var foredragsholder og inspirator for anledningen.  Små endringer i rutiner gjør det mulig å tilby næringsrike mellommåltider til de som trenger det. Hva med en smoothie på døra når hjemmetjenesten kommer? Bevissthet kan gi muligheter for mer ro rundt måltider og mer tid sammen med brukerne. Små appetittvekkende grep gjør maten mer fristende, og helgemåltidet bør kanskje være noe ekstra, med stett-glass og servietter?

28.11.2014

LyngboBarn fra Lyngbo barnehage var i dag på besøk på omsorgstunet. De hadde laget glasslykter som nå skal pynte opp stua på sykehjemmet. Alle på sykehjemmet sender en stor takk!

10.04.2014

Lucia 1Omsorgstunet var en av stedene som fikk koselig Luciabesøk fredag. Det var barnehagen som sørget for at alle ved omsorgstunet fikk en koselig stund fredag morgen.

13.12.2013

Flott underholdning.BMPOgså i år sto rakfisk med mye godt tilbehør på menyen under årets høstfest på Tolga omsorgstun for beboere og ansatte. Musikk hører med, og hva kan vel passe bedre enn to blad Dalakopa og et blad Vikingarna? Takk til alle som hjalp til og gjorde festen mulig!

15.11.2013

Kantine 2Det var en flott lunsj på Omsorgstunet  onsdag. Gruppa som i løpet av «Medarbeiderskaps-kurset» høsten 2012 bestemte seg for at de ville gjøre noe med kantina på Omsorgstunet, kunne invitere sine kolleger til lunsj i en kantine i ny drakt! Ved siden av dugnadsinnsatsen er det gavepenger til Omsorgstunet som har gjort dette mulig. Etter 30 år kan en vel si at opprustingen er både kjærkommen og fortjent!

 

26.09.2013

ErgoterapiAlle tjenestemottakere med behov for langvarige og koordinerte helse- og omsorgstjenester har lovfestet rett til individuell plan og en personlig koordinator i kommunen. Planen skal utarbeides i samarbeid mellom bruker og koordinator og skal bidra til at tjenestemottakeren får et helhetlig og individuelt tilpasset tilbud. Les mer.

23.04.2013

Minibussen på Omsorgstunet er nå nedregistrert til 8 passasjerer + sjåfør. Det betyr at den kan kjøres på et vanlig førerkort kl.B. Den er opptatt på dagtid mandager og torsdager inntil videre. Trenger du å leie minibuss, er det bare å kontakte Omsorgstunet ev. kommunen. Tlf: 62 49 64 50/62 49 65 00.

23.11.2012
Høstfest folk underholder

Torsdag 25.10. ble årets høstfest for beboere og ansatte arrangert. Menyen varierer fra år til år, men vi holder på tradisjonene når det kommer til underholdninga.  I år ble det servert rakfisk med mye godt tilbehør, mens Sundberg og co sørget for sang og musikk. Alle så ut til å trives og en liten svingom ble det også plass til.

01.11.2012
Hjemmesykepleie

Fylkesmann i Hedmark v/ sosial- og helseavdelingen fortar årlig tilsyn i helse – og omsorgstjenesten i kommunene.  Hva de etterser, varierer fra år til år. Etter mange oppslag i aviser og Tv, har de nå fokus på ernæring. De har til nå foretatt tilsyn i syv kommuner vedr. forebygging og behandling  av underernæring i sykehjem og i hjemmetjenesten.

28.09.2012

PryoVi har de to siste ukene hatt to kjempeflinke, blide  og trivelige PRYO-elever (arbeidsuke-elever) på Kommunehuset/Uteseksjonen/Omsorgstunet.

Anders Rønning og Esten Kleven fikset det meste! Vi takker dem for god hjelp og ønsker lykke til mot yrkeslivet!

21.05.2012

Frivilligsentralen logoTolga frivilligsentral ønsker sjåfører til utkjøring av varm mat fra kjøkkenet på Tolga Omsorgstun. Tolga kommune betaler skyssgodtgjørelse etter gjeldende takster.

Ta kontakt med Rigmor Lundberg på Tolga Frivilligsentral tlf 62 49 60 11 eller 91 85 04 83.

20.10.2011

Kontakt omsorgstjenester

 

Virksomhetsleder PLO:
Siv Stuedal Sjøvold
Tlf: 915 27 252

Fagleder hjemmebasert: 

Berit Flatgård  

Tlf 474 53 628

Fagleder sykehjem:
Elisabeth Grøtli 

Tlf. 400 22 104 

Fagleder demens: 

Ann-Kristin L.Sandvik

Tlf: 488 66 714

Ergoterapeut:
Rigmor Bjørsagård

Tlf 47 97 11 30  

Fagleder TFF 

Fredrik Axthorne

Tlf: 474 74 404

Kjøkkensjef:
Sissel Hegseth
Tlf: 40 43 56 48

Sykehjem, pleieavdeling:    
Tlf: 400 32 025

Hjemmebaserte tjenester:   
Tlf: 488 92 118
Koordinerende kontakt, hjelpemidler:
Tlf: 62 49 64 50

Samordning aktiviteter:
Ann Kristin Sandvik
Tlf: 488 66 714
Kreftsykepleier
Turid Thorbjørnsen
Tlf 474 55 943

Dagtilbud Helbladgården: 

40 02 92 83/ 99 26 64 64